طرز تهیه شله زرد خوشمزه و خوش رنگ

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

شله زردشله زرد یکی از خوشمزه ترین دسرهای ایران است که بیشتر در مراسم های مذهبی به صورت نذری تهیه و پخش می شود.

ماه رمضان نیز این دسر تزیین کننده سفره های افطار می باشد.

این دسر خوشمزه ررا معمولا با خلال بادام، گل محمدی و مغز پسته تزیین می کنند.

مواد لازم شله زرد برای ۴ نفر

برنج ۲ لیوان

کره ۱۰۰ گرم

گلاب ۱ لیوان

شکر ۵ لیوان

زعفران ۱ قاشق چایخوری
خلال بادام نصف لیوان
نمک ۱ قاشق چایخوری
دارچین به میزان لازم

دستور پخت و طرز تهیه

ابتدا باید برنج را با ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب بگذاریم خیس بخورد.

پس از اینکه برنج خوب خیس خورد یک قابلمه بزرگ روی حرارت قرار می دهیم و ۸ لیوان آب داخلش می ریزیم.

پس از اینکه آب داخل قابلمه به جوش آمد مخلوط برنج و گلاب را به قابلمه اضافه می کنیم.

درموقع جوشیدن ممکن است روی سطح آب کف جمع شود. کف ها را با کفگیر بردارید.

پس از گرفتن کف ها، حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا برنج بپزد.

پس از اینکه برنج نیم پز شد شکر را اضافه می کنیم.

خوب مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. اگر شله زرد کمی سفت شد مقداری آب داغ به قابلمه اضافه می کنیم.

خلال بادام را بهتر است یک ساعت قبل از آشپزی در آب بخیسانیم تا زمان اضافه کردن به شله زرد کمی نرم شود.

پس از اینکه شکر به خوبی در شله زرد حل شد خلال بادام را اضافه نمایید. و سپس زعفران دم کرده، به همراه نمک به قابلمه اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم.

پس از اینکه پخت شله زرد کامل شد می توانیم کره را نیز اضافه کنیم.

توجه داشته باشید شله زرد هم مانند غذاهایی مثل شیربرنج و حلیم نیاز به هم زدن زیاد دارد چون خیلی زود ته می گیرد.

پس از اینکه شله زرد آماده شد در ظرف مورد نظر می کشیم و با دارچین و خلال بادام تزیین و سرو می کنیم.

از قسمت سفت ته قابلمه غافل نشوید که معمولا غلظت و شیرینی خاصی دارد. 😉